Fundacja, pomagająca

bezdomnym kotom w Gdańsku

Kotella

FUNDACJA KOTELLA

Regina - kotka zaadoptowana w październiku 2017.

Kotka ma się dobrze. Dni spędza na brojeniu, jedzeniu i spaniu.

Jest zdrowa i wesoła. Czasami zrzuca rzeczy z półek, jak to kot, ale po za tym jest grzeczna.

Bianco- kot ma wspaniały dom, mieszka z 4 innymi kotami. Przy adopcji dostał od nas swój ulubiony różowy kocyk i jak widać nadal się lubi na nim wylegiwać. Ma wspaniałego właściciela, któremu nie jest obojętny koci los i troszczy się też o koty wolno bytujące. Przyjechał po Bianco aż z Łodzi.

Biancuś czuje się świetnie, uwielbia być pieszczonym, nawet noszonym na rękach, a był to kot dziki, który na początku wszędzie się chował i nie było mowy o żadnym głaskaniu.

Zaadoptowany- październik 2017

Maska- zaadoptowana grudzień 2017. Mieszka z Zariną. Choć początkowo była od niej mniejsza, to teraz dzięki swojej supermocy dobiegania szybciej do misek, Maseczka dogoniła Zarinę. Dziewczyny są bardzo ciekawskie, ale też płochliwe i nieufne w stosunku do obcych. Maska uwielbia głaskanie po brzuchu.

Zarina - adopcja grudzień 2016. Mieszka z Maską. Dziewczyny są bardzo ciekawskie, ale też płochliwe. Zarina bardzo lubi mizianie, wciska się na kolana i nadstawia do czułości.

Felix- 20.04.2018 znalazł domek , wykastrowany kocurek, przymarzł w mrozy do chodnika.

Czarli - malutka koteczka, znalazła dom u pana Wiesława

Czarusia- cudowna kotka, która 6 msc czekała na domek, tylko dlatego że była czarna i każdy myślał że przynosi pecha. Teraz ma swój raj.

Kacperek - to zagłodzony kot, który znalazł kochający dom u pani Ani

Mała Klodi - znalazła domek i jest szczęśliwa u pani Beaty i jej rodziców.

Zyzek- wygrał los na loterii, mieszka u pani Agnieszki i jest bardzo kochany

Gad- był wielkim dzikim Gadem, teraz jest Gadziem, mieszka u pani Beci w Bytomiu. Bardzo skrzywdzony przez ludzi, musieliśmy amputować mu ogonek.

Sara- wyrwana z  piwnicy od bandyty. Ma kochający dom u pani Natalii i Renaty i ma się wspaniale.

Dziewczynka- znaleziona na Drożyny, ma wspaniały dom

Fela i Felek - to cudowne rodzeństwo zamieszkało u Boryska i jego siostry Lenki

Lala i Lola - super słodkie siostrzyczki, które znalazły kochający domek.  Małe mają apetyt

Fela - zaadoptowana kotka z 5 maluchów. Ma wspaniały domek i czuje się w nim doskonale

Kazio i Lucjanek - bracia, zaadoptowani 3 grudnia 2017. Kazio to straszny przytulas i uwielbia towarzystwo. Zaś Lucjanek jest trochę strachliwy.  Mają kochający domek u pani Magdy

Stefanek - uroczy kot , dwukropek , to najbardziej wyluzowany kot na świecie. Jest ogromnie pozytywnym kociakiem. Zero agresji, tylko  sama miłość i szaleństwo. Troszkę łobuzuje. Adopcja w sierpniu 2018

Mia- jedyna dziewczynka w stadzie u pani Magdy, która zaadoptowała ją po śmierci swojego kotka- Marmoladki.

Mia to to mały łobuz, ma totalnie zwariowane pomysły, bardzo kocha swojego kumpla Stefka. Najbardziej lubi szaleć po 22 i już od 4 rano

Bella i Sebastian - znalazły swój wymarzony dom i swojego człowieka, a właściwie to całą własną rodzinkę. Wskakują im na łóżka, bawią się , mają ciepło, pełne brzuszki. I jest super.

Białek - znalazł domek i kochającego człowieka. Ma dwójkę przyjaciół Lilkę i Żabkę. Musiał na wstępie ustalić swoje priorytety. Tak że Białek śpi w łóżku tuląc się do swojej pani, a Lilka z Zabką.

Uwielbia zabawy oraz głaskanie. Ma wspaniały dom.

Berta- bardzo długo mieszkała w biurze Kotelli, wypatrując przez okno swojego domku i człowieka. Marzenia się spełniły, około miesiąca temu pani Karolina przeczytała posty na fb, była chyba z 10 razy na to by przekonać Bertę do siebie i się udało.

30.03.2019 Berta zamieszkała z panią Karoliną i jest bardzo szczęśliwa.